Bemutatkozás

Köszöntjük weboldalunkon!

 

 

Áldott legyen az Úr! Napról-napra gondoskodik rólunk a mi szabadításunk Istene!”

LXVIII. Zsoltár 20. verse

Tanulók csoportkép

 

 

Áldás békesség!

 

Köszöntöm honlapunk látogatóit!

 

Isten kegyelméből a Pitypalatty-völgyi Református Általános Iskola 2012. szeptember 12-én nyitotta meg kapuit. Tíz osztállyal, és huszonnégy pedagógus kollégával látjuk el a mindennapi feladatokat. Alsó tagozaton 99, felső tagozaton 101 diákunk van.

Az egyházi iskolák között is különlegessé tesz bennünket az a tény, hogy a környező falvak lelkészei nálunk hitoktatóként vannak jelen. Így is igyekszünk biztosítani a gyülekezetek és az iskola teljes egységét. Az alsó tagozatban Rácz Ilona nagytiszteletű asszony, a negyedik, a hetedik és nyolcadik osztályokban Király Gábor nagytiszteletű úr, az ötödik és hatodik osztályban pedig iskolánk lelkipásztora Várady Zsolt nagytiszteletű úr ismerteti meg a gyerekeket a Szentírás, a hittudományok rejtelmeivel.

Iskolánkban művészeti oktatás keretében a gyerekek zenei, néptánc és képzőművész tanszakon tanulhatnak. Czetnár Ferenc tanár Úr vezetésével, igazi kuriózumot tudhatunk magunkénak, a csengettyű együttest, melynek tagjai, a legtehetségesebb zenész diákjainkból kerülnek ki, a kottákat pedig tanár Úr, saját maga írja.

Gyermekeink válogathatnak a délutáni szabadidős tevékenységek között. Jól szervezett szakköreinket szívesen és örömmel látogatják. Egyre nagyobb népszerűségre tesz szert az Orosz Júlia, és Páfrányné Molnár Krisztina tanárnők által oktatott társastánc, mely kicsik és nagyok körében egyaránt népszerű. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy diákjaink más nemzet nyelvén is ki tudják fejezni magukat, amit köszönhetünk a Brekk Rita és Kotlár Andrea tanárnők által vezetett angol nyelvi szakkörnek is. A természettudományok, a biológia-kémia, fizika szerelmesei sok érdekességet tanulnak és próbálnak ki a természettudományos szakkörökön, amelyeken Kovács Istvánné és Páfrányné Molnár Krisztina tanárnők vezetésével, kísérletezhetnek a tanulók.

Azon gyermekeink, akiket a kreatív foglalkozás érdekel, szintén megtalálják a választásukat az „ügyes kezek" szakkör keretében, melyet Széplaky Katalin tanárnő vezet.

Igényesen kialakított könyvtárunkat örömmel látogatják iskolánk növendékei. Az internetes hozzáférés lehetőséget biztosít a kutatómunkára, a gyerekek érdeklődési körének megfelelő ismeretanyag elsajátítására, a versenyekre, pályázatokra való felkészülésre.

Nem feledkezhetünk meg a tehetséggondozás mellett a felzárkóztatásról sem. 2009 óta sikeresen pályázunk az IPR Esélyegyenlőség című pályázaton. Célunk, hogy minden diák a legtöbbet kapja, amit ma egy általános iskola nyújthat.

A becsület, a barátság, a család szeretet és megbecsülése, a hazaszeretet, mások értékeinek tiszteleletben tartása, a konfliktusok elfogadható módon való kezelése, egészségünk és környezetünk tudatos megvédése és még sok fontos nevelési cél megvalósítását tűztük ki célul. Nyugodt légkörben, az emberi méltósághoz és közösségünkhöz méltó szellemben kívánjuk a mindennapokat eltölteni.

Célunk, hogy az ide látogatók állandóan frissített, aktuális hírekhez, érdeklődésüknek megfelelő új információkhoz jussanak.

Kérem írjanak nekünk e-mailt, osszák meg véleményüket, javaslataikat!

Kollegáim nevében is jó böngészést kívánok!

 

Dr. Sasné Venczel Ildikó

igazgató

Hozzászólások